Kapitaalverhoging voor WAN-connect

De veelbelovende start-up en netwerk provider WAN-connect krijgt vers kapitaal dankzij de dynamische Harelbeekse ondernemer Xavier Dekeyster en zijn Double Digit Group, die kmo’s via een 360 graden benadering wil begeleiden bij al hun ICT-stappen. Het gaat om een substantiële verhoging van het kapitaal, zonder dat er een bedrag wordt op geplakt. “Maar het is geen meerderheid”, laat Dekeyster verstaan. “Het biedt onze groep wel bijkomende mogelijkheden voor diensten aan bedrijven.”

WAN-connect is een Belgische internet serviceprovider die gespecialiseerd is in het leveren en uitrollen van hoge bandbreedte connectiviteit tussen vestigingen van bedrijven, telewerkers, datacenters en hun cloud omgeving.  

Dankzij de participatie van de Double Digit Group, krijgt WAN-connect een kapitaalsverhoging waardoor het zich volop kan focussen op het meerjarenplan. Met het vers West-Vlaams kapitaal wil WAN-connect investeren in marktgroei en in mensen. “We zijn blij dat WAN-connect op onze radar is gekomen, hun ambities maken ze in hun eerste jaar al waar en er is duidelijk een markt voor zo’n unieke telecomspeler”, zegt Xavier Dekeyster. “Gezien mijn eigen ervaring in de telecomsector was de match er heel snel.

Na amper twaalf maanden werking kan WAN-connect al behoorlijk wat referenties voorleggen. Het eerste boekjaar werd afgesloten met een sales orderboek van meer dan 3 miljoen euro. Meer dan 500 locaties zijn contractueel vastgelegd, waarbij mooie referenties zoals bij Desco, Vincotte, Febelco, X20, Napoleon Games en Protime.

Vraag vanuit de markt

“De nood aan service en uptime is echt groot in het B2B landschap”, aldus CEO en stichter Marcel De Beule van WAN-connect.

“We ontzorgen de klanten door onze all-in connectiviteit voor multi-sites, pro-actieve support en full redundant oplevering. Zo zien onze klanten ook een verschil in aanpak tegenover de traditionele telecomspelers. We zijn een kleine speler en dat is een troef. We handelen snel zowel bij installatie als bij opvolging van projecten, hebben directe communicatielijnen en behouden het persoonlijk contact met de klant. Ook het neutraal karakter trekt veel integrators aan zoals bijvoorbeeld Uptime, Thru, Switchpoint en IT provider. Met hen is er enkel synergie en geen overlap van diensten.”

Company data

Beversebaan 125

2070 Zwijndrecht

We use cookies to allow us to better understand how the site is used. By continuing to use this site, you consent to this policy. Click to learn more